Heis,
Tovi sitten väsäilin blogiini elämäni ensimmäisen tutoriaalin ja päätin tempaista tämän tännekin. Pelailen itse sims kakkosta, mutta uskoisin, että lavastustapaani voi soveltaa niin kolmosessa kuin nelosessakin? Toinenkin tutoriaali on olemassa, vaikkakaan sitä ei vielä ole julkaistu - jos tästä jotain iloa saavat muutkin - niin mahdollisesti myös pihamaatutoriaali on mahdollinen julkaista/jakaa täälläkin.
Peruspilarien pystytys
Poistan katot tässä vaiheessa. Lähinnä vain siitä syystä, että rakentaminen sujuu paljon helpommin tästä eteenpäin ilman niitä.
Perushuonekalut
Kolmen sääntö? No...en tiedä onko sellaista olemassakaan, mutta itse tykkään tontteja hahmottaessa tehdä erilaisista esineistä kolmen kappaleen röykkiöitä. Esim. tässä kuvassa olen mallaillut kaksi kalavarrasta, sekä chili köynnöksen lähekkäin. Yleensäkin pariton rypäs esineistöä sisustuksessa (ihan kotonakin) huijaa silmiä sen verran, että asetelmat näyttävät symmetrisiltä ja tarkkaan harkituilta (vaikka eivät sitä sitten olisikaan oikeasti).
Sisustuksen saaminen pelissä mahdollisimman keskiaikaa muistuttavaksi, tietää se paljon ladattuja. Pitääkseni pelin toimivana latailen vain muutaman vaihtoehdon perushuonekaluja (kuten apupöytiä vasemmalla - minulla on teemaan sopivasti vain pari erilaista. Jääkaappejakin "vain" seitsemän erilaista ladattua. Näistäkin eniten käytän läpinäkyvää jääkaappia, mutta tässä testaan uutta löytöä). Perushuonekaluja kun on vähemmän, niin sen sijaan muu sisustuskrääsä tursuaa kasvi/peili/patsas/matto osastolla. En enää nykyään selaa erikseen eri alueita, sillä yleensä nämä ladatut matot tai kasvit löytyvät spesiaaleista tavaroista niiden kohdepaikan sijaan. Siksi selaankin yleensä kaikki sisustustavarat kerralla ja noukin sitä mukaan kivoja esineitä taloon kun niitä tulee vastaan.
Sisustus pikkutavaroilla
Sepän talossa ajattelin kokeilla sohvarykelmää, jonka tyynyihin olen ihastunut. Tyynyt (siinä missä moni muukin asia) on heikkouteni sisustamisessa. Saadakseni sohvaan kumminkin eloa enemmän, kerään kansiosta pikkuhiljaa vastaantulevia, erilaisia tyynyjä ryökkiöksi.
Kolme isoa yrttikimppua takan reunalle. Kolme tuolia. Kolme on hyvä numero. Etualalla kaksi koria ja kirnu. Kolme.
Pikkuhiljaa tavaroiden määrä kasvaa. Keittiön lattialle kerää pientä ryökkiötä tavaroista, joiden sijoitteluun tulen tarvitsemaan omps-tolppia. En kuitenkaan ala tolppien kanssa leikkimään ennen kuin olen päässyt kamasettini loppuun saakka, koska koko litanien selaaminen alusta alkaen ...vie aikaa. Huomaatko kolmen kirouksen?
Paljon pikkutavaraa muodostaa kivoja yksityiskohtia. Kulmauksessa kaksi myyntipöytää, jotka olen vain iskenyt päällekäin saadakseni kulmapöydän. Myyntipöydän iloja on, että alaosat täyttyvät näissä ensimmäisenä.
Omps-pylväät. Oikeiden mittojen etsiminen on yhtä juhlaa lähes joka kerta. Porkkanat haluan nakittaa olemassa olevan yrttileikkuulaudan kylkeen ja sattumalta omistan omps-pylvään joka nostaa porkkanat juurikin telineen korkeuteen.
Porkkanat leikkuulaudalla. Seuraavana hahmotellaan muiden lattialla notkuvien aarteiden paikka. Laventelin kukkia täynnä oleva kori hyppää automaattisesti kulmaukseen, kaikki muut asetellaan sekaan ompseja hyväksi käyttäen. Keittiöissä yleensä itselläni on käytössä vain yksi apupöytä simeille ruoanlaittoa varten. Muut tasot kuorrutankin milloin milläkin.
Keräily, säilöntä, kuivatus, kuin avohyllytkin on tuttuja vanhoista museoista sekä elokuvien keittiöistä. Avohylly löytyy siis täältäkin, ja pikkuhiljaa avohylly täyttyy tynnyreistä, huhmareista, käymässä olevasta juustosta, astioista, kuin tynnyreistäkin. Ladatuistani löytyy usemmanlaita yrttikimppua. Osa yrteistä aseteltu ikkunattomaan, pimeään nurkkaukseen niinkuin kuivattaessa kuuluukin. Osa taasen on naisellisena käden jälkenä (kuten laventeli)tuoksukkeena tai silmää hivelevänä koristuksena.
Samaan aikaan rakentelen ruokapöytiin yleensä aina ompsien avulla jonkunlaisen jalanjäljen elämästä. Harvemmin entisajalla oli täysin tyhjiä pöytiä koskaan. Eikä sepän koti ole poikkeus. Tyhjät, käytetyt astiat, hunajapikari, paistettua lihaa, ja pöytärätti omassa ryökkiössään.
Ompsit piiloon ja tämä osa torppaa alkaa tavaran osalta olemaan kunnossa.
Mainitsinkin jo aikaisemmin riippuvuuteni tyynyihin...joten niistä on hyvä jatkaa. Tämä ladatttu sohva on vain sohvanpalasista koottu (ei luotu jatkosohvaksi). Yksi sohvan pätkä on tuo ikkunan mittainan kaistale sohvaa. Huomaatko tyynyistä? Pohjaväri sohvalla on sama, mutta ikkunan edessä olevat tyynyt ovat erilaisia kun oikealla ja vasemmalla olevat sohvapalat, jotka on taas tyynyiltään samat. Sivuille isketyt sohvapätkät taas ovat keskisohvan kanssa samat.
Tässä sohvassa kun menee kulmissa istuimet päällekäin (ja simini tunnetusti änkeävät juuri näille paikoille) niin lisätyynyille on oma tarpeensa. Tukin kulmat lisätyynyillä niin ne herättävät pelissä kiukuttelun sijaan katselemisen tarpeen.
Ompsit paikalle ja tyynyjä nurkkiin.
Tyynyjen kuosit mieluisiksi ja sohva näyttää hieman muhkeammalta. Vaikka eihän tämä nyt olisi yhtään lisämuhkuja tarvinnut loppujen lopuksi. Mutta...meeh. Tyynyt <3
Huonekalujen asettelun jälkeen alan yleensä vasta miettimään laudoitusta niin katossa, lattialla kuin seinissäkin. Värit ja materiaalit saa näin mielestäni sointumaan kivasti sisustuksen kanssa. Entisaikaan harvemmin kirkkaita tai säihkyviä tunnelmia tai värejä oli olemassa, koska kaikki oli kiveä tai puuta. Ikkunoita ei todellisuudessa juuri harrastettu, mutta jonkunverran valoa peliin kumminkin on kiva saada.
Valmis koti
Näin. Tässä oli ensimmäinen kokeiluni tutoriaalin tekemisestä. Innostuin tämän tekemisestä kovasti, mutta eihän tämä miksikään minimaaliseksi jäänyt. Toisessa osassa sitten tontin maisemointia.