Simstarinoitsijoiden ja -bloggaajien sekä niistä kiinnostuneiden oma foorumi!
 
PääsivuPortaaliFAQHakuKäyttäjälistaRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Mikä tekee blogista kiinnostavan?

Siirry alas 

Mikä tekee simsblogista mielenkiintoisen?
Hienot kuvat
36%
 36% [ 19 ]
Ladattujen käyttö
11%
 11% [ 6 ]
Bloggaajalla on paljon lisäosia
4%
 4% [ 2 ]
Vaihtelevat aiheet postauksissa
19%
 19% [ 10 ]
Huumori
28%
 28% [ 15 ]
Joku muu, mikä?
2%
 2% [ 1 ]
Ääniä yhteensä : 53
 

KirjoittajaViesti
Arya
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 408
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 20
Paikkakunta : Joensuu

ViestiAihe: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   Su Helmi 08, 2015 3:50 pm

Mikä simsblogissa tekee siitä mielenkiintoisen? Miksi joku blogi saa toisia enemmän lukijoita? Kertokaa mielipiteitänne ja omia kokemuksianne aiheesta, sekä keskustelkaa aiheesta tässä ketjussa. Voitte kertoa miksi äänestitte juuri vaihtoehtoa x. Tarkoituksena on käsitellä nimenomaan simsblogeja, ei niinkään tarinoita.

Äänestyksessä voi valita monta vaihtoehtoa!

_________________


Viimeinen muokkaaja, Arya pvm Su Helmi 08, 2015 7:04 pm, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://valhetotuudesta.blogspot.com
BlackCatViestien lukumäärä : 142
Liittynyt : 06.02.2015

ViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   Su Helmi 08, 2015 7:01 pm

Oikeastaan mielestäni nuo kaikki tekijät ovat plussaa, mutta eniten kallistun kuitenkin hienoihin kuviin ja huumoriin.

Ladatut, lisäosat ja vaihtelevat aiheet ovat hyvää plussaa (etenkin ladatut, koska simit ilman ladattuja tuppaavat olemaan rumia. Sori vaan EA Smile ) Kuitenkin minusta hyvällä huumorilla ja hienoilla kuvilla saa jo paljon "pisteitä". Hienot kuvat ovat tärkeitä, koska suurin osa simsblogista on niitä pelikuvia, jolloin jos kuvat ovat huonoja niin hyväkään teksti ei tee blogista tarpeeksi kiinostavaa jotta sitä jaksaisi jäädä seuraamaan. Huumorin tärkeys korostuu nimenomaan pelikuvablogeissa, koska suurin osa kiinostavuudesta että joku jaksaa jäädä katselemaan mitäs se Simspelajaa Mikälie-Kukalie onkaan taas pelaillut perustuu nimenomaan huumoriin. Hyvällä huumorilla voi hyvinkin saada jopa kuvan simistä syömässä salaattia hyvinkin kiinnostavaksi, taai sitten ei...

Lisäpisteitä blogi tietty saa kiinnostavista aiheista (Oli huumori kuinka loistavaa tahansa ja kuvat hienoja, niin Pirkon ja Petterin perusperhe-elämä ja kuvat Petteristä syömässä salaattia ei varmaankaan kovin paljon kerää kiinnostusta). Irtopisteitä kerää tietysti myös päivitystahti. Jos uutta postausta tulee hyvällä tuurilla vain pari kertaa vuodessa, niin kiinnostuskin lopahtaa melkoisen nopeasti, vaikkakin hyvää jaksaa aina vähän odottaa.

Ja huomasinpas juuri, ettei oma simsblogini täytä yhtäkään kriteereistä. (paitsi ladatut, joita niitäkään ei ollut alussa) Hups Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Arya
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 408
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 20
Paikkakunta : Joensuu

ViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   Su Helmi 08, 2015 7:04 pm

Ohoops, nytpä kävikin niin nolosti että unohdin lisätä äänestykseen vaihtoehdon joku muu, mikä? -vaihtoehdon. Eli vähän äänestystä päivitelty, saa olla vihainen. Tai no, ei saa. Very Happy

_________________
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://valhetotuudesta.blogspot.com
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   Su Helmi 08, 2015 7:51 pm

Äänestin samoja kuin BlackCat, eli "hienot kuvat" ja "huumori", koska jos kuvat on kakkaa = blogi on kakkaa, se on vaan kylmä totuus (sori te, jotka omistavat huonot grafiikat simssissä). Mä en vaan itse jaksa kauhean kauan katsella kuvia, jotka ovat huonoja. Tietenkin huonouden määrittää myös se, että osaako tekijä ottaa simssissä kuvia. Muistan, kun näin joskus Radolassa jonkun kuvan joka oli pistetty "kaunein sim"-topaan, ja kuva oli otettu niin kaukaa ettei kasvoja juurikaan näkynyt...

Huumori taas, no, se vaan kuuluu simsblogeihin jotka miellyttää mua itseäni. Olisi typerää, jos blogi on täynnä "joo, nyt toi Jaakko tekee tota ja tota, sitten Maija meni töihin, ja Jaakkokin lähti töihin. Lapset Mirja ja Santtu lähtivät kouluun jo aikaisemmin......"
 Myönnän, että omassa blogissani on myös paljon postauksia jotka ovat "vakavahenkisiä", eli ne eivät sisällä huumoria yhtään. Tosin silloin syynä on useimmin se, etten keksi mitään hauskaa postaukseen (syynä voi olla oma paha olo / inspiraation puute), vaikka kuvat siihen olisikin otettu ja postaus odottaa luonnoksena siihen asti kunnes mun huumorintaju on taas palannut.

Tietty myös ladatut vaikuttaa, mutta en kuitenkaan valinnut sitä vaihtoehdoksi, koska oon nähnyt yhden blogin (Tumblrissa) jonka pitäjä ei käytä ladattuja ja sen blogi on silti ihana :3

Ja kuten BlackCat sanoi, kaikki nuo on tietenkin plussaa. Vaihtelevat aiheet kuitenkin ehkä liittyvät enempi tavallisiin, simsittömiin blogeihin, vaikka en kyllä jaksaisi lukea blogia jossa joka postauksessa on täsmälleen sama aihe, esim. simin esittely Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Mirall

avatar

Viestien lukumäärä : 86
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 20

ViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   Ma Helmi 09, 2015 7:06 pm

Äänestin samoja vaihtoehtoja kuin edellisetkin. :'D Kuvien laadun ei tarvitse välttämättä olla mikään taivaallisen hyvä, mutta en toisaalta hirveästi jaksa katsella kuvia, jotka ovat esim. todella pikselöityneitä. Plussaa on tietysti myös se, miten vaikka vaihtelee kuvakulmia, ettei aina ole samasta kulmasta samalta etäisyydeltä otettu. Tämä nyt pätee varmaan ihan tarinoihinkin, mutta niin.

Ja huumori, noh... Sitä nyt pitäisi mielestäni olla edes jonkin verran. Eihän kenenkään tarvitse omata mitään koomikon taitoja ja heitellä vitsejä joka väliin (se alkaisi itse asiassa käydä hermoille pidemmän päälle), mutta pieni hauskuus on ihana lisä postauksiin. Tai no, eihän kaikissa postauksissa tarvitse huumoria olla, esim. jonkun perheen esittelypostaus voi mielestäni olla ihan vakavamielisempikin. c: Itseäni kyllä hauskuuttaa aika lailla kaikki, mitä olen eri simsblogeissa nähnyt, että ei vaadi kovinkaan paljoa lisätä huumoria peliin.

Sitten noista muista... No, ladatuista en oikein osaa sanoa. Itse en pystyisi ikinä pelaamaan peliä ilman ladattuja, joten tuntuisi vähän hassulta lueskella aktiivisesti simsblogia, jonka pitäjä ei käytä ladattuja, mutta ei se automaattisesti tarkoita, että blogi olisi tylsä tai huono. Kukin tyylillään. :'3 Ja noista vaihtelevista aiheista... Niin, no... On kieltämättä tylsää, jos joka postaus on samanlainen, mutta en usko, että kukaan postaisi täsmälleen samanlaista juttua koko ajan. :'D
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
FlameGirlie

avatar

Viestien lukumäärä : 42
Liittynyt : 09.02.2015
Ikä : 23
Paikkakunta : Joensuu

ViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   Ma Helmi 09, 2015 11:15 pm

Omasta mielestäni hienot kuvat, vaihtelevat postaukset (mm. extrat & taloesittelyt) ovat plussaa, sekä huumori. Koskaan ei voi olla liian hauskaa simstarinaa tai lc:tä.

Kuvista sen verran, että joka kuvassa ei ole se päähahmo Pertti - Eevertti, vaan kuvataan myös muutakin (no tarinoissa yleensä kuvataan joka asiaa eri kulmista) elämää tämän Pertti - Eevertin ympärillä : D Yleensä lc:t kyllä ovat sellaisia että ainakin ensimmäisessä sukupolvessa keskitytään siihen yhteen ja ainoaan Pertti - Eeverttiin, mikä saattaa olla pidemmän päälle raivostuttavaa.

Ennen nuorempana minulle oli tärkeää että omistin paljon erilaisia ladattuja, joiden takia koneeni tosin tukkeutui liiankin monta kertaa ja sain hermoromahduksiakin. Mutta toisaalta kun ajattelee, todella harvat pelaa nykyään ilman ladattuja. En varmaan itse osaisi enää kun niihin on tottunut : D

Ulkoasu ainakin kiinnittää huomiota ja tarinan sisältö.

_________________
FlameGirlien Simsmaailma

"Monsters are real, ghost are real too. They live inside us, and sometimes, they win." - Stephen King
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://simsmaailma.blogspot.fi
wheatear

avatar

Viestien lukumäärä : 7
Liittynyt : 11.02.2015
Paikkakunta : Pohjoinen

ViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   Ke Helmi 11, 2015 4:18 pm

Vastasin hienot kuvat ja huumori.

Olen samoilla linjoilla jo kommentoineiden kanssa. Hienot kuvat ja kiva ulkoasu nappaavat heti huomion ja saavat kiinnostumaan blogista. Niiden takia blogia haluaa tutkia lisää. Huumori taas pitää mielenkiinnon yllä ja tekee blogista viihdyttävän.

Muista vaihtoehdoista sen verran, että ne ovat toki tärkeitä, mutta eivät minulle kaikkein tärkeimpiä. Ainakaan kättelyssä. Mutta jos jokainen postaus käsittelee samaa asiaa/hahmoa, niin mielenkiinto laskee. Joten kolmanneksi valitsisin mielenkiintoiset/vaihtelevat aiheet.

Ladattujen käyttö tekee monesti kuvista omalaatuisempia ja hienoja, mutta kivoja kuvia saa ilman ladattujakin.

_________________
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://lcvaris.blogspot.fi/
Depistako

avatar

Viestien lukumäärä : 2
Liittynyt : 17.03.2015
Ikä : 26
Paikkakunta : Oulu

ViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   Ti Maalis 17, 2015 12:16 pm

Mielestäni kaikki mitä vaihtoehdoissa oli lueteltuna vaikuttavat siihen onko blogi kiinnostava. Se että tarkoitetaanko hyvillä kuvilla nyt sitä kuvan laatua, pelin grafiikan laatua vaiko sitä onko kuva otettu aina siitä samasta kulmasta, yleensä vähän yliviistosta ja edestä. Kaikki tuo vaikuttaa siihen.

Huumori... Noh, jokainen voi kuvata itseään huumorintajuiseksi.. Se, että onko se huumori samanlaista ja sinuun iskevää on sit täysin eri asia x)

Blogin ulkoasu on ainakin minulle tärkeä. Jos kaikki on sekaisin ja hukassa, liikaa erikoistehosteita ja isoin turn offi on MUSIIKKI joka alkaa soimaan sairaan kovalla kunhan saat sivun auki ja minulla ainakin on monesti useampikin välilehti auki ja sitten se salapoliisityö saada selvillä mistä se musa soi samalla kun omat musiikit sekoittuu siihen x)

Komppaan edellisiä kyllä siinä et ei sellainen blogi inspaa jos ei ole ladattuja. Ihan oikeesti, EA:n systeemit on pepusta ja hnng. Miten saat ihanan tuhman tyttelin aikaan kun EA tarjoaa mummokalsonkeja ja kumisaappaita? :'(
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://depistako.blogspot.fi
simmusormusViestien lukumäärä : 37
Liittynyt : 15.03.2015

ViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   La Maalis 21, 2015 4:00 pm

Mulle merkkaa todella paljon kirjallinen ilmaisu. (: En "lue"/seuraa yhtäkään blogia vain kuvien takia, vaan paljon mieluummin luen loistavaa tekstiä ilman kuvia kuin katson huippuhienoja kuvia tylsällä tekstillä. Tekstissä merkkaavat kieliopin lisäksi sanasto ja esitystapa. Lisäksi tarinablogeissa on tärkeää, että hahmoilla on selkeä persoonallisuus, sekä sitten varsinainen juoni. Huumoriakin mieluusti olisi mukana jossain muodossa, vaikka koomisten tapahtumien kautta tai tekstissä itsessään esim. minäkertojan ajatuksien kautta tai kirjoittajan kommentteina tai muutoin.

Simsblogissa kuvat ovat kuitenkin todella oleellisia. Itseäni kiinnostavat sellaiset kuvat, joissa leikitään kuvakulmilla ja kuvakohteilla (aina ei ole pakko olla kasvokuva silmäkorkeudelta!) ja joissa kuvissa on enemmän kuin kohtaus/tarina välttämättä vaatisi. Esim. simin kodissa on kiinnostavaa katsoa asunnon yleistyyliä ja elonmerkkejä, kuten onko tiskejä. Muutoinkin mua kiinnostaa mielettömästi simskuvissa, miten toiset sisustavat! En nyt raksittanut erikseen ladattuja tuolla gallupissa, mutta käytännössä niitä tarvitaan, jotta näitä yksityiskohtia voisi olla. Maxistavarat ovat niin rajallisia. Niin ja tietysti suurehkot kuvat hyvillä grafiikoilla, jotta saa selvää.

Vaihtelevaa sisältöä myös kannatan. Esim. peliblogissa voisi olla ainakin taloesittelyjä, perhe-esittelyjä, tutoriaaleja mallia "näin rakennan" ja muuta vastaavaa pelkkien "hei nyt mä pelaan" -kuvien seurana. Simstarinassa taas varsinaiset ekstrat eivät ole mielestäni niin tärkeitä, vaan vaihtelevuus voi näkyä ihan vain siitä, mihin kohtaukset sijoittuvat ja mitä tarinassa tapahtuu.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Mikä tekee blogista kiinnostavan?   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Mikä tekee blogista kiinnostavan?
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
SIMSTA :: Simskeskustelu :: Yleinen tarina- ja blogikeskustelu-
Siirry: