Simstarinoitsijoiden ja -bloggaajien sekä niistä kiinnostuneiden oma foorumi!
 
PääsivuPortaaliFAQHakuKäyttäjälistaRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Irviksen posetutoriaali

Siirry alas 

Posetuton seuraavan osan aihe pitäisi olla...
posettaminen cas-esineen kanssa, esim. jotain kädessä
38%
 38% [ 3 ]
posettaminen objektin kanssa, esim. sängyllä
0%
 0% [ 0 ]
posettaminen useammalla kuin yhdellä rigillä
0%
 0% [ 0 ]
posen saaminen poselistiin
62%
 62% [ 5 ]
Ääniä yhteensä : 8
 

KirjoittajaViesti
Irvikissa
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 494
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 25
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Irviksen posetutoriaali   Pe Kesä 19, 2015 10:41 pm

Posetutoriaalin osat:

Osa 1. Aloitusviesti: Perusteet
Osa 2. Vinkit parempiin poseihin
Osa 3. tulossa

----------

Tittididii. Tervetuloa lukemaan Irviksen posetutoriaalia!

Eli siis tässä tutoriaalissa perehdytään siihen, miten The Sims 3 –peliin tehdään omia asentoja aka poseja. Taito on tarinankertojalle erittäin hyödyllinen, itse olen noin sata kertaa käyttänyt omia posejani DLT:n teossa, enkä tosiaan tiedä, missä olisin, jos olisin täysin muiden tekemien posejen varassa…

Osia tulee jokunen, tämä ensimmäinen on posenteon perusteet, sitten saattekin äänestää, otetaanko seuraavaksi vinkit parempiin ja luontevampiin poseihin, posettaminen cas-esineen kanssa, esim. jotain kädessä, posettaminen objektin kanssa, esim. sängyllä, posettaminen useammalla kuin yhdellä rigillä vai joku aivan muu. Äänestäkää!

Mutta nyt siis perusteiden pariin.

Mitä tarvitset?

Loput ladattavat löytyvät tältä sivulta:

  • Blender 2.67b – NIMENOMAAN TÄMÄ VERSIO!
  • io_s3py_animation-1.60 –nimisen pluginin – älä pura tiedostoa
  • sim rig-tiedostot

Ja vielä:

  • Rutkasti kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa

Alkuvalmistelut

Sinulla siis on kaikki ladattuna? Hyvä. Nyt meidän pitää vielä asentaa ne lataukset.
Luotan siihen, että osaat ladata ja asentaa Pose Playerin ja käyttää sitä, jos näin ei ole, pyydä apua.

s3pe asentuu ihan kiltisti, kun klikkaat .exe-tiedostoa. Blender asentuu näin myös. Blenderin plugin meidän täytyy kuitenkin asentaa manuaalisesti. Tässä vaiheessa tarkista vielä, ettet ole purkanut tiedostoa io_s3py_animation-1.60.zip.

Avaa Blender. Valitse ikkunan yläosasta File, sieltä User Preferences ja sieltä Addons. Paina Install from File… ja etsi .zip-tiedosto koneeltasi.Kirjoita tämän jälkeen vielä vasemmassa reunassa sijaitsevaan pieneen hakukenttään s3py ani ja tarkista, että ainoa löytyvä hakutulos on merkitty ruksilla. Jos näin ei ole, merkitse se. Paina Save User Settings ja sulje ikkuna.
Tarkista vielä Blenderin päänäkymästä polulta File > Import, että pudotusvalikossa on vaihtoehto Sims 3 Animation (.animation). Tarkista, että sama löytyy polulta File > Export. Jos näin on, olet tehnyt kaiken oikein.Nyt on siis s3pe, Blender ja sen plugin asennettuna. Pose Playerin näppäränä ihmisenä tietty laitoit oikeaan paikkaan ja testasit sen toimivuuden. Vielä olisi nuo sim rigit. Mitä niillä edes tehdään?

Rig-tiedostot ovat ”nukkeja”, joilla vääntelet posen kohdilleen. Ilman niitä et voi tehdä poseja. Ne kannattaa pitää tallessa ja mieluiten jossain fiksussa paikassa, jotta löydät ne helposti. Tässä vaiheessa suosittelen teitä siis luomaan itsellenne posekansion, josta löydätte kaiken tehdyn ja tekemättömän sekä kaikki työkalut. Itseltäni esimerkiksi löytyy E-asemalta kansio Poset, josta löytyy erillinen kansio rigeille. Sen lisäksi löytyy kansio keskeneräisille blender fileille, alikansio valmille poseille ja sieltä vielä jokaiselle valmiille poselle oma kansionsa.

Pura siis sim-rigs-1.60.zip. Laita zip-tiedoston sisältö siihen valitsemaasi paikkaan, joka on helposti löydettävissä – mieluiten kaikki samaan, erilliseen kansioon, jossa ei ole mitään muuta.

Nyt olisi sitten kaikki valmista, jotta voidaan aloittaa varsinainen posen teko.

Varsinainen posenteko


Aloitetaan posen teko ihan simppeleimmästä mahdollisesta; yksittäisestä aikuisesta miehestä, jolla ei ole kädessään mitään ja joka ei makaa sängyllä tai istu tuolilla. Näihin kikkakolmosiin, joilla miehen käteen saadaan jotain tai mies saadaan sängylle makaamaan, voidaan perehtyä myöhemmin.

Avaa Blender. Valitse File > Open ja navigoi rig-kansioosi. Valitse amRig.blend. (am viittaa adult maleen, naisrig on sitten afRig, taaperoilla puRig, lapsilla cuRig ja vauvoilla buRig.) Ruutuun pitäisi nyt aueta miessimin näköinen nukkehahmo. Sen hahmon sisällä menee katkoviivoja ja palloja. Nuo katkoviivat indikoivat sitä, missä linjassa posen raajat ovat, ja jokainen pallura indikoi niveltä.Ennen kuin menemme eteenpäin, varmistan vielä, että lukeehan teillä nukkehahmon jaloista hieman vasempaan pudotusvalikossa ”Pose Mode” (punaisella ympyröity kohta)? Jos siinä lukee jotain muuta, esim. ”Object Mode” tai ”Edit Mode”, vaihda se heti Pose Modeen!

Nyt opetellaan liikuttamaan Blenderin kameraa. Varoitan heti alkuun, että silmällä kestää tottua posejen tekoon ja Blenderin kameraan. Voi olla aluksi hankalaa hahmottaa tiettyjä kulmia tai kääntää kameraa tietyllä tavalla, mutta sen oppii. Elävä esimerkki siitä kirjoittelee juuri nyt ruudun tällä puolen.

Blenderin kameran kääntäminen tapahtuu simppelisti hiiren rullalla: painamalla rulla alas ja liikuttamalla hiirtä vasemmalle tai oikealle tai ylös tai alas kamera liikkuu näihin suuntiin. Pyörittämällä rullaa kamera zoomaa lähemmäs tai kauemmas.
Kuvakulman siirto ylös, alas, vasemmalle tai oikealle puolestaan tapahtuu näppäinyhdistelmillä CTRL + numpadin numerot 2, 4, 6 ja 8.
Lisäksi numpadin näppäimillä 1 ja 3 saat suoran kuvakulman rigistä. Yhdistämällä näihin näppäimiin CTRL:n saat suoran kuvakulman samasta kulmasta, eri puolelta.

Nyt, kun tiedät, miten kameraa liikutellaan, päästän sinut nivelten kimppuun. Klikkaa mitä tahansa näkemääsi palluraa eli niveltä, mieluiten jotain isompaa, kuten kättä, jalkaa tai selkää (kasvojen nivelet ovat hankalimmasta päästä) hiiren OIKEALLA painikkeella. Pallura muuttuu siniseksi. Nyt paina näppäimistöstä R (=rotate) ja heiluttele hiirtä, niin näet nivelen liikkuvan. Jos painat uudelleen R, nivelen pyörimissuunta vaihtuu. Klikkaamalla hiirellä normaalisti lukitset nivelen paikoilleen. Helppoa, vai mitä!

No joo, onhan se nivelten liikuttelu helppoa, mutta niiden liikuttelu niin, että tulos näyttää luontevalta, onkin jo toinen juttu. Tähän luontevuuteen kannattaa perehtyä hieman itse. Jaan joitain vinkkejä luonteviin poseihin posetutoriaalini jossain toisessa osassa, mahdollisesti viimeisessä. En kehottaisi ottamaan edes tavoitteeksi ensimmäisen posesi kohdalla, että asento on ehdottoman luonteva, kunhan nyt opettelet ensin perusteet ja opit kääntämään niveliä, niin kuin tahdot niiden kääntyvän, niin hyvä tulee.

Tässä tätä tutoriaalia varten tekemäni mallipose:Posea on tosiaan helpompi esikatsella, kun klikkaa tuota punaisella ympyröimääni silmää oikeasta reunasta ja piilottaa luurangon sillä. Posen tallentamista varten luurangon on kuitenkin oltava näkyvissä.

Tallentaaksesi posen klikkaa taas mitä tahansa niveltä hiiren oikealla painikkeella. Paina näppäimistöstäsi A (=all) kaksi kertaa. Kaikkien nivelten pitäisi muuttua siniseksi. Tämän jälkeen paina I (=insert) ja valitse avautuvasta pudotusvalikosta LocRot. Posen vasemmalle puolelle ilmestyy vihreälle pohjalle rutkasti kaikenmoisia nivelten nimiä.Nyt paina File > Export > Sims 3 Animation. Kirjoita avautuvaan ikkunaan posen nimi, MUTTA muista aloittaa se ”a_”! Posen nimi voi olla mikä tahansa, kunhan se vain alkaa noilla kahdella merkillä a_. Itse nimesin poseni a_tutoriaaliposeksi. A indikoi tässä siis sanaa adult, taaperoposeissa sen on oltava p_ ja lapsiposeissa c_.Blender haluaa nyt kovasti tallentaa posesi jollain S3_-alkuisella numerosarjalla, joka sisältää jossain kohdassa posesi nimen. ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ MUUTA TIEDOSTONIMEÄ, vaan tallenna se sellaisenaan työkansioosi. Paina Save Sims 3 Animation.Tässä vaiheessa kannattaa myös tallentaa rig ihan normaalisti polulta File > Save As…, jos haluatkin jossain vaiheessa korjata posea. Tuota Sims 3 Animationia ei ihan helposti korjata, vaan tarvitset siihen .blend-tiedoston.

Voit nyt sulkea Blenderin. Avaa seuraavaksi s3pe. Valitse File > New, tämän jälkeen Resource > Import > From file. Navigoi koneellasi siihen .animation-tiedostoon, jonka juuri Blenderillä loit.
ÄLÄ MUUTA AVAUTUVASTA IKKUNASTA MITÄÄN, vaan klikkaa OK. Tämän jälkeen voit tallentaa posesi packagena polulta File > Save As.Asenna .package-tiedostosi normaalisti Packages-kansioosi kuten mikä tahansa muukin pose. Käynnistä peli ja testaa. Pose ei siis tällaisenaan toimi pose listin kanssa, vaan valitset Pose Playerista ”Pose by Name” ja kirjoitat avautuvaan ikkunaan posesi nimen (minulla a_tutoriaalipose).Ja tältä se sitten näyttää:Eli näin saatiin pose tehtyä ja peliin asti. Tuntuuko vaikealta? Niin se tuntui minustakin aluksi, eli ei hätää! Harjoitus tekee mestarin!

Muistakaahan äänestää ylhäältä tutoriaalin jatko-osan aihetta! Toteutan kyllä joka osan, mutta missä järjestyksessä – sen päätätte te Wink

Näkemisiin!

_________________
tsekkaa myös pikselihulluus


Viimeinen muokkaaja, Irvikissa pvm La Kesä 20, 2015 8:16 pm, muokattu 4 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://delucatrilogy.blogspot.com
Arya
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 408
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 20
Paikkakunta : Joensuu

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   La Kesä 20, 2015 12:30 am

Haluutko apukäsi- tittelin? Razz Ei varmaan pysty edes antamaan. :'D

Mutta oli tosi kiva tutoriaali, vois yrittää uudelleen sitä posejen tekemistä tän ohjeen mukaan. Mutta sitä vaan että jos joskus jaksat tehä sellasen ohjeen miten saa sen poselistin pakettiin mukaan. Sitä ei nyt ollut tuossa äänestyksessä, joten sanoinpa sen nyt. Very Happy

_________________
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://valhetotuudesta.blogspot.com
Irvikissa
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 494
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 25
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   La Kesä 20, 2015 8:34 am

Kyl sen varmaan pystyy, mut jos mä nyt kuitenkin olen admin. Very Happy

Mä lisäsin pose listin tohon äänestykseen.

_________________
tsekkaa myös pikselihulluus
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://delucatrilogy.blogspot.com
Phoenix
Apukäsi
Apukäsi
avatar

Viestien lukumäärä : 43
Liittynyt : 11.02.2015

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   La Kesä 20, 2015 9:04 am

Mites siis pitääkö tuolta s3pe:stä lisäksi käydä lataamassa tuolta Microsoftilta toi .NET ohjelma että toi s3pe toimii? Voisin nimittäin kokeilla josko sitä osais itsekkin tehdä poseja. Razz (kiitos sinun olen saanut pose kärpäsen!) Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Irvikissa
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 494
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 25
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   La Kesä 20, 2015 9:10 am

Microsoft's .Net Framework 4 tarvitaan siinä tapauksessa, ettei sulla vielä ole sitä. Mun koneelta se löytyi valmiina, tai ainakin s3pe toimii ihan mukavasti. Very Happy Voit toki kokeilla, toimiiko s3pe ilman tuota latausta vai ei.

_________________
tsekkaa myös pikselihulluus
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://delucatrilogy.blogspot.com
Arya
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 408
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 20
Paikkakunta : Joensuu

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   La Kesä 20, 2015 4:22 pm

Möyh, enpä voi äänestää tuota poselistiä, kun menin ja tökkäsin ääneni jo luontevimpiin poseihin. Very Happy

Ajattelin nyt kun on rutkasti aikaa ja tylsyyttä, että voisin koittaa tuota posen tekemistä. Tavoitteena olisi nyt vaan saada pose toimimaan pelissä, en edes jaksa yrittää mitään hienoa. Razz 

Joskus olen kokeillutkin, mutta en saanut posea peliin. Ehkä nyt uudella yrityksellä, kaikki alusta lataamalle jne. Very Happy

_________________
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://valhetotuudesta.blogspot.com
Irvikissa
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 494
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 25
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   La Kesä 20, 2015 8:04 pm

IRVIKSEN POSETUTO
OSA 2: IRVIKSEN VINKIT PAREMPIIN POSEIHIN


Osaat siis tehdä jaloillaan seisovalle aikuiselle miehelle posen ja siirtää sen peliin? Osaat käyttää Blenderin kameraa? Loistavaa! Nyt, kun perusteet ovat hallinnassa, on aika paneutua muutamaan yksityiskohtaan ja entistä parempien posejen tekoon.

Varoitan jo etukäteen, että aasinsiltani tässä vinkkitutossa ovat huteria ja aasiparka hukkuu.Yksi tärkeä asia, johon en paneutunut perusteissa ollenkaan ja johon olisi ehkä pitänyt paneutua, on se, miten simin saa posettamaan jotenkin muuten kuin suorin jaloin. Eli miten esimerkiksi laskea sim polvilleen, kuten kuvassa? Jos suoraan seisovan rigin jalat vääntää tuohon asentoon, niin lopputuloksenahan on ilmassa leijuva rig. Rig pitäisi siis laskea alas maan tasolle.

Rigin lantion tasolla on kaksi viivaa, jotka menevät ristiin. Tätä kohtaa klikatessasi hiiren oikealla näppäimellä se muuttuu siniseksi, kuten mikä tahansa nivel. Kuva kertoo tarkemmin, mitä kohtaa tarkoitan.Tämä nivel on nimeltään rigin root. Rootia liikuttamalla liikutat rigin jokaista osaa. Tämän avulla saat rigin maan tasolle, kauas yläilmoihin, käännettyä päälaelleen… mitä tahansa. Kun klikkaat r (vanha tuttumme rotate), voit kääntää rigiä. Ja nyt otetaan sitten uusi namiska kuvioon: g eli grab. Kun klikkaat sitä, huomaat, että voit liikuttaa rootia ja sen mukana rigiä minne tahansa.

Grab-toiminto toimii myös mihin tahansa niveleen, mutta ennen kuin edes kokeilet, selvennän vielä, miten rigiä käytännössä kannattaa rootista liikuttaa.

Uusia nappuloita vain käyttöön. Kun olet valinnut nivelen tai tässä tapauksessa rootin, se on sininen ja olet painanut g:tä, voit painaa näppäimistöstäsi x, z tai y. Mitä tahansa niistä painatkin, ruutuun tulee akseli, jonka mukana rig on lukittunut liikkumaan. Tämä lukitseminen on todella kätevää, kun haluat liikuttaa rigiä esimerkiksi täysin suoraan alas, et yhtään sivulle. Lukitseminen toimii myös rotaten ja minkä tahansa nivelen kanssa, ja on loistava apu; jos haluat vaikka simin potkaisevan jalallaan suoraan eteen, valitset vain nivelen, painat r ja lukitset akselin, jolla haluat jalan liikkuvan, paikoilleen.

Lisää tuosta grab-toiminnosta. Sanon suoraan: sitä EI kannata käyttää suuriin niveliin lainkaan. Simppelisti EI EI EI. Posestasi tulee hyyyvin herkästi todella kummallinen, jos lähdet liikuttamaan niveliä tavalla, jolla niitä ei todellakaan kuulu liikuttaa.
Sinänsä kikka, jonka nyt neuvon teille, kuulunee myös kategoriaan ”älä tee näin, näin ei kuulu tehdä”, mutta itse olen havainnut sen toimivaksi. Nimittäin kasvojen nivelten liikuttaminen grabilla.Mikäli jokseenkin pervo kasvojen ilme ei vielä säikäyttänyt teitä, lukekaahan eteenpäin.
Tuo ilme on tehty grabin ja rotaten yhdistelmällä. Jos käyttää pelkkää rotatea, tuloksena on herkästi epämuodostuneisuutta etenkin otsan ja huulien alueella. Jos käyttää pelkkää grabia, lopputulos saattaa olla luonnoton. Itse teen joka kerta kasvojen ilmeistä pohjan grabilla ja loppusilaukset rotatella, jolloin kasvoille on oikeasti mahdollista saada kunnolliset ilmeet ilman kiertyneitä poskia.
VARO KUITENKIN GRABIN LIIKAKÄYTTÖÄ, sillä kuten sanottu, sillä on mahdollista saada aikaan jotain todella kummallista:Tuolta näytän joka aamu katsoessani peiliin. Ja te ette halua aamuäreää minua peliinne, uskokaa pois.

Monen posen ongelma on liika jäykkyys ja luonnottomuus. On hyvä pitää mielessä, että harva meistä edes seisoo paikoillaan kaikki nivelet yhteen suuntaan ja jäykkinä. Nyrkkisääntö on siis tämä: taivuta jokaista niveltä edes vähän. Jokaista. Selän molempia niveliä. Lantiota. Jalkoja. Käsiä. Todella paljon kokonaiskuvaan vaikuttava nivel, joka monesti unohtuu, on solisluu eli clavicle. Nivelen nimen näet muuten sitä klikatessasi oikean yläkulman Camera Persp-ruudusta:Claviclea taivutetaan AINA, kun taivutetaan käsivartta (upper arm). AINA. Kokeile itse pitää solisluun ympärillä olevat lihakset paikoillaan ja nostaa käsivartta. Ei muuten onnistu.
Tämä juuri on onnistuneiden posejen salaisuus; niveliä taivutetaan niin kuin ne luonnossa taipuisivat. Apuna voi käyttää kuvia eri asennoista, itseään ja peiliä tai hyvää ystävää, joka suostuu taipuilemaan eri asentoihin (kyllä, olen hyödyntänyt avomiestäni tässä).

Claviclen lisäksi yksi paikka, joka monesti unohtuu, on käsi (kädet). Kokeile pitää omaa kättäsi rentona alhaalla. Se tuskin sojottaa suorana maata kohti. Samalla tavoin posessa ei rentoa, käyttämätöntäkään kättä jätetä jäykäksi. Jos tarkoituksena ei ole korostaa nimenomaan tikkusuoria lautasormia, taivuta sormia erilleen ja lisäksi jokaisen sormen jokaista niveltä hieman sisäänpäin:
Näyttää heti paremmalta.

Mitä siis opimme? Tiivistelmä:

- Rigin lantion kohdalla on nivel nimeltä root. Siitä voi kiertää ja kääntää koko rigiä.
- Rootia tai mitä tahansa niveltä voi liikuttaa painamalla r:n sijaan g.
- x, y ja z lukitsevat r:ää tai g:tä käytettäessä akselin, jota myöten liikutat tai kierrät niveltä.
- Kasvojen ilmeissä kannattaa käyttää grabin ja rotaten yhdistelmää.
- Taivuta jokaista niveltä. Muista selkä, solisluu ja sormet.

Ja vielä pari juttua, jotka jäivät ykkösosasta:

- Minkä tahansa kääntämäsi nivelen voi palauttaa edelliseen asentoon painamalla ctrl + z.
- Nivelet liikkuvat sitä hallitummin, mitä kauemmas nivelestä viet kursorin.

Äänestys on edelleen avoin.

_________________
tsekkaa myös pikselihulluus
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://delucatrilogy.blogspot.com
Lukija
Apukäsi
Apukäsi
avatar

Viestien lukumäärä : 136
Liittynyt : 10.03.2015
Paikkakunta : Järvenpää

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   Su Kesä 21, 2015 1:51 pm

Tosi hyvä tää tutoriaali! Mun tekee heti mieli tehdä poseja mutta musta tuntuu että se jää siihen että mulla on parempi kone. (ja siihen että oikeesti jaksais. Enhän mä oo viel ees tehny mitää mikä vaatis poseja koska koodeilla pystyy poistaa kaiken turhan (jopa simit!))

Mutta tätä nyt on ainanki aivan ihana lukea ja nähdä mihin kaikkeen sillä oikeesti pystyykin. Smile

_________________
Kurkkaa blogini
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://lukija-simsmaailma.blogspot.fi/
BlackCatViestien lukumäärä : 142
Liittynyt : 06.02.2015

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   Ti Kesä 23, 2015 4:42 pm

Olin jo aikaisemmin opetellut poseja tekemään (Perusteet vain), joten ykkösosa oli jo tuttua. Tuo osa 2 kuitenkin oli tosi hyödyllinen. Blenderin kamerakin oli onneksi tuttu. (Olen sillä ennenkin värkännyt) Kiitos paljon tästä tutoriaalista, Irvis. (sekavatviestit.com)

_________________
/IMG]" />
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Mango

avatar

Viestien lukumäärä : 2
Liittynyt : 06.06.2015
Ikä : 24

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   Ti Heinä 14, 2015 2:10 pm

Hei kiitos näistä tutoriaaleista, superhyödyllisiä!! Mulla on vaan tuon Blenderin kameran kanssa kummallinen ongelma, kun tuo komento ctrl + numpadin numerot ei toimi, tai siis kamera ei liiku mihinkään Shocked Jotenkin tuo Blender itsessään vaan vaihtaa näkymää. Sinänsä ärsyttävää, kun ei voi zoomata mihinkään muuhun kuin lantion kohdalle. En tiedä mitä teen väärin Crying or Very sad Ei sattuisi kenelläkään olla ratkaisua ongelmaan?
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Arya
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 408
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 20
Paikkakunta : Joensuu

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   Ti Heinä 14, 2015 2:20 pm

Kuvakulman liikuttamiseen on myös toinen keino. Eli kun painaa shiftiä ja rullaa hiiren rullalla, pitäisi kameran liikkua ylös ja alas. Sitten voi taas zoomata vain päästämällä shiftistä irti ja rullaamalla hiiren rullalla siihen samaan tapaan kuin zoomaisi muutenkin. Vasemmalle ja oikealle rullailu onnistuu painamalla ctrl:ia ja sitten rullailemalla hiirellä. Olipa sekava selitys, mutta toivottavasti tajusit. Very Happy

_________________
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://valhetotuudesta.blogspot.com
Mango

avatar

Viestien lukumäärä : 2
Liittynyt : 06.06.2015
Ikä : 24

ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   Ti Heinä 14, 2015 2:22 pm

Jeeeee täydellistä toimii!! Kiitos paljon Love
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Irviksen posetutoriaali   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Irviksen posetutoriaali
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
SIMSTA :: Apukeskustelu :: Lavastuspulmat-
Siirry: