Simstarinoitsijoiden ja -bloggaajien sekä niistä kiinnostuneiden oma foorumi!
 
PääsivuPortaaliFAQHakuKäyttäjälistaRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Mikä tekee tarinasta kiinnostavan?

Siirry alas 

Mikä tekee simstarinasta kiinnostavan?
Laadukkaat ja tarkat kuvat
13%
 13% [ 1 ]
Vaihtelevat kuvakulmat
0%
 0% [ 0 ]
Ladattujen käyttö
0%
 0% [ 0 ]
Tekstin virheettömyys
0%
 0% [ 0 ]
Mielenkiintoinen ja aukoton juoni
38%
 38% [ 3 ]
Omaperäisyys
49%
 49% [ 4 ]
Blogin ulkoasu
0%
 0% [ 0 ]
Joku muu, mikä?
0%
 0% [ 0 ]
Ääniä yhteensä : 8
 

KirjoittajaViesti
Arya
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 408
Liittynyt : 05.02.2015
Ikä : 20
Paikkakunta : Joensuu

ViestiAihe: Mikä tekee tarinasta kiinnostavan?   Ti Maalis 31, 2015 11:43 am

Avasin tuossa joku aika sitten keskustelua blogien kiinnostavuudesta. Ohessa oli äänestys, jossa sai ilmaista mielipiteensä myös nopeasti äänestämällä. Joten tehdäänpä samanlainen systeemi tännekkin. Eli miksi joku tarina kerää enemmän lukijoita kuin toinen, mikä tekee tarinasta kiinnostavan? Ja tässä ketjussa puhutaan sitten enemmän simstarinoista, -blogien kiinnostavuudesta pulistaan sitten vastaavanlaiseen topaan.

Äänestyksessä voi valita tällä kertaa vain yhden vaihtoehdon, joten valitkaapa se mikä on teidän mielestänne tärkein asia simstarinoissa! 

---

Koska asia kiinnostaa valtavasti myös minua, päätin itsekkin pulista tähän vähän omaa mielipidettäni. Kaikki äänestyksessä kerrotut vaihtoehdot tekevät tarinasta laadukkaamman, mutta ne eivät suinkaan ole välttämättömiä.

Mutta vaikka simstarinoiden parissa ollaankin, ja siihen kuuluu tärkeänä osana myös kuvat, itse olen sitä mieltä että tekstin täytyy olla laadukasta, jotta tarinan parissa viihtyy. Täysin virheetöntä tekstiä en kuitenkaan vaadi, vaikka se tekeekin lukukokemuksesta miellyttävämmän. Mutta liian useasti toistuvat kirjoitusvirheet tekevät lukemisesta jäykkää, ja huomio kiinnittyy itse tarinasta niihin kirjoitusvirheisiin. Mutta kuten sanoin, kirjoitusvirheisiin ei laadukas tarina kaadu, ellei niitä esiinny häiritsevän paljon!

Mutta laadukas tarina ei voi olla laadukas ilman laadukasta juonta. Vaikka kirjoittaisi kuinka upeaa ja virheetöntä tekstiä siitä kuinka Cecilia käy kaupassa joka lauantai aamu, ja vaikka Cen olisikin upea mies ihanan C:kirjaimensa kanssa, tarinassa täytyy olla kunnon juoni. Tosin oneshotteja ei lasketa mukaan, minun mielestäni ne voivat vastata esimerkiksi juonetonta novellia, tosin vaikka oneshoteissakin on monesti juoni. Ja niinpä minä valitsinkin äänestyksessä mielenkiintoinen ja aukoton juoni- vaihtoehdon.

Blogin hieno ulkoasu miellyttää esteettistä silmää, mutta se ei todellakaan ole välttämättömyys tarinan kannalta. Tätä en siis pidä mitenkään välttämättömyytenä, mutta ainahan se on kiva katsella hienoa ulkoasua!

Ja sitten niihin kuviin. Kuvat ovat tärkeitä, ja usein ladattuja käyttävät tarinat ovat laadukkaampia, koska näin simeistä saa paljon upeampia kuin ilman ladattuja olevista simeistä. Ladatuilla saa myös upeampia lavasteita, voi käyttää Pose playeria yms. Mutta silti pidän tekstiä kuvia tärkeämpänä. Mutta kuvat ovat kuitenkin tärkeä osa tarinaa!

Joskohan tuo pulina riittäisi, tästä aiheesta voisi pulista vaikka ikuisuuden! Mutta nyt annan puheenvuoron teille, kertokaahan oma näkemyksenne asiasta!

_________________
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://valhetotuudesta.blogspot.com
Lukija
Apukäsi
Apukäsi
avatar

Viestien lukumäärä : 136
Liittynyt : 10.03.2015
Paikkakunta : Järvenpää

ViestiAihe: Vs: Mikä tekee tarinasta kiinnostavan?   Ti Maalis 31, 2015 7:44 pm

Ännestin omaperäisyyttä. Tavallista Lc:eetä ei jaksa seurata. Tarinassa/haasteessa täytyy olla jotain erikoisempaa, että sitä jaksaa oikeasti lukea.Omaperäisyys/hyvä juoni voi pelastaa huononkin tarinan.

Kuvat ovat todella tärkeä osa tarinaa, mutta huonoillakin kuvilla pärjää. Sitä paitsi niissä luultavasti kehittyy nopeasti!

Ladatut tekevät tarinasta mielenkiintoisemman ja lisäävät siihen... jotain (?). Niitä ilman kuitenkin pärjää hyvin ja ne eivät pelasta huonoa tarinaa.

Suosittelen siis keksimään hyvä juoni ja tekemään tarinasta/haasteesta omalaatuinen. Tekstiin kannattaa myöskin kiinnittää huomiota.

_________________
Kurkkaa blogini
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://lukija-simsmaailma.blogspot.fi/
 
Mikä tekee tarinasta kiinnostavan?
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
SIMSTA :: Simskeskustelu :: Yleinen tarina- ja blogikeskustelu-
Siirry: